Aikido vechtsport

Wat is Aikido

Aikido is een vechtsport uit Japan met als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Wat kun je verwachten

Als je bij ons komt trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met vechtsporten als karate en Judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens op je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden. Aikido vechtsport zou dus ook aikido zelfverdediging kunnen zijn.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze aikido vechtsport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikido leden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving Sittard, Maastricht, Heerlen en Brunssum.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Jeugdleden

Wij leren de jeugd spelenderwijs aikido vechtsport-principes en technieken. Omdat bij aikido kracht niet belangrijk is, is het ook nog eens zeer geschikt voor meiden. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om aan te melden, vanaf 14 jaar mag overgestapt worden naar de volwassenen. De jeugd traint op donderdag van 18.45 uur tot 19.45 uur.

Japanse zelfverdedigingssport

Sommige noemen het aikido vechtsport en sommige zeggen dat aikido zelfverdediging is. Vanuit de oorsprong is het een Japanse zelfverdedigingssport, maar als je creatief bent kun je er ook mee aanvallen, maar dat is uiteraard niet de bedoeling.

Gratis proefles aanvragen

    Welke donderdag wil je langskomen voor een proefles? Er is geen les tijdens schoolvakanties.

    Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

    Trainingslocatie

    Recensies

    Create your account