Budosport

Het woord Budo betekent “De weg van de krijger” en kent haar oorsprong in Japan. Alle Japanse vechtsporten en krijgskunsten vallen onder de budosporten (behalve kickboksen).

De technieken en vaardigheden van moderne budosporten komen voort uit die van de samurai. Toendertijd werden deze gebruikt om tegenstanders te verslaan of te vermoorden, maar deze zijn omgegoten in technieken en oefeningen voor persoonlijke ontwikkeling en zelfverdediging.

De meest bekende budosporten zijn Aikido, Judo, Karate, Kendo, Jiu Jitsu, Kyudo en Iaido. Er zijn nog meer budosporten, maar deze zijn minder bekend buiten Japan.

Budosport - Mushinkan Aikidovereniging
Veel mensen beoefenen budosporten om om in beweging te blijven. Ook als je meer ambitie hebt, valt er nog veel te leren. Het duurt normaal gesproken zo’n 5 tot 10 jaar voordat je een budosport onder de knie hebt. Dat is helemaal niet erg. Sterker nog: de weg ernaartoe is belangrijker, niet de eindbestemming.

Ongeacht de reden, nadat je een tijd een budosport beoefend kun je de volgende voordelen verwachten;

– Verbetering van conditie
– Een verbeterde motoriek en balans
– Meer zelfvertrouwen
– Leniger lichaam
– Je voelt je beter in je vel

Omdat de meeste budosporten in een groep worden beoefend krijg je meer sociale contacten, iets wat je leven verder verrijkt. Veel verenigingen hebben ook activiteiten buiten de trainingen, waardoor je makkelijk nieuwe vrienden maakt. Bovendien helpt het fysieke contact bij het sterken van onderlinge relaties met je mede budo beoefenaars.

Woon je in Zuid-Limburg dan is Aikido misschien wat voor jou, want in Beek ligt een gerenomeerde dojo van Mushinkan Aikidovereniging.

Neem hieronder een kijkje en wellicht is het wat voor jou. De eerste proeflessen zijn altijd gratis.

Mushinkan Aikidovereniging - Katana

Aikido

Aikido is een budosport met als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Wat kun je verwachten

Als je bij ons komt trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met de budosport karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens om je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze budosport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikidoleden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving budosport Parkstad en budosport Heerlen.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Budosport Heerlen

In Heerlen ligt een Budosport school, dus als je in Heerlen woont zou je daar eens kunnen kijken. Of vind je het niet erg om naar Beek op en neer te rijden ben je van harte welkom om in Beek te komen kijken of nog beter; meedoen.

Budosport Parkstad

Gratis proefles aanvragen

    Welke donderdag wil je langskomen voor een proefles? Er is geen les tijdens schoolvakanties.

    Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

    Trainingslocatie

    Recensies

    Create your account