Zelfverdedigingssport kind

Wat is Aikido?

Aikido is een zelfverdedigingssport en geschikt voor kinderen. Het doel van aikido is het verbeteren van het zelfvertrouwen, het verhogen van de weerbaarheid en het leren van zelfverdediging.

Wat kan je (kind) verwachten?

In eerste instantie leren we je basishoudingen en -oefeningen aan. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met de Japanse zelfverdedigingssport karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens waarbij kinderen andere kleuren banden krijgen, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg. Dit draagt allemaal bij aan meer zelfvertrouwen wat je kunt gebruiken in alle aspecten van je leven.

Goed bereikbaar

Onze zelfverdedigingssport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We trainen in de basisschool van Catharina Labouré in Beek.

Verdedigingssport kind

Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom om mee te trainen en de lessen vinden plaats op donderdag van 18:45 uur tot 19:45 uur.

Sport zelfvertrouwen kind

Wij leren de jeugd spelenderwijs Japanse zelfverdedigingssport-principes en technieken. Omdat bij aikido kracht niet belangrijk is, is het ook nog eens zeer geschikt voor meiden. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om aan te melden, vanaf 14 jaar mag overgestapt worden naar de volwassenen.

Zelfvertrouwen kind vergroten sport

Aikido is ideaal voor kinderen die meer zelfvertrouwen willen of nodig hebben. Onze drie leraren hebben ervaring met onzekere kinderen en ook is er een onafhankelijk vertrouwenspersoon, dus de perfecte basis om je fijn te voelen en jezelf te zijn.

Gratis proefles aanvragen

    Welke donderdag wil je langskomen voor een proefles? Er is geen les tijdens schoolvakanties.

    Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

    Trainingslocatie

    Recensies

    Create your account