Vechtsporten Limburg

Aikido, een minder bekende vechtsport

Eén van de minder bekende bekende vechtsporten in Limburg is Aikido. Dit is een Japanse zelfverdedigingssport en heeft als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Wat kun je verwachten

Als je bij ons komt trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met andere vechtsporten, zoals karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens om je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikidoleden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving Sittard, Maastricht, Heerlen en Brunssum.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Japanse vechtsport

Er zijn meerdere vechtsporten ontstaan in Japan, zoals karate, judo, kendō, jujutsu en aikido. Deze stammen allemaal uit het feodale tijdperk van de Samurai. In aikido worden wel nog de oude bewegingen gebruikt, maar ze zijn niet meer dodelijk gemaakt. Dat is wel fijn, want we willen graag vaker dan één keer trainen.

Oosterse vechtkunst

Vechtsporten en vechtkunsten zijn er in vele vormen, maar allemaal met dezelfde basis, namelijk het bestrijden en het verdedigen persoonlijke aanvallen of het verhogen van de persoonlijke weerbaarheid en daarmee het zelfvertrouwen. De meeste vechtsporten en -kunsten zijn in Azië ontstaan en na verloop van tijd geadopteerd in de westerse wereld. Onder vele vechtkunsten ligt een verregaande traditie, en er liggen technieken aan ten grondslag die bijzonder zijn om meester te maken. De organisatie Vechtsporten Limburg draagt er zorg voor om deze tradities te behouden bij de vechtsporten in Limburg.

Gratis proefles aanvragen

  Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

  Trainingslocatie

  Recensies

  Blijf op de hoogte

   Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.
   Heb je interesse in de Aikido vechtsport of vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze vereniging. Zo nu en dan organiseren we proefles-dagen voor beginners en staan we op evenementen en beurzen om onze sport te promoten. Laat dan je e-mailadres achter en we zullen je af en toe updates en nieuwtjes doorsturen via onze nieuwsbrief.

   Create your account