Zelfverdediging vrouwen

Waarom is zelfverdediging nodig?

Waarom zijn vrouwen op zoek naar zelfverdediging? We leven toch in een tijd waar dat helemaal niet nodig zou zijn. De zelfverdediging die honderden jaren geleden nodig was is inderdaad niet meer nodig, want we hoeven niet meer weg te rennen voor beren en tijgers en als iemand ons lastig valt hoeven we zelf niet op te lossen, dan bellen we de politie.

Moderne tijd

Omdat we in een moderne tijd leven is deze oude vorm niet meer nodig, maar er zijn nog wel degelijk situaties waarbij mannen en vrouwen worden lastig gevallen door andere mensen. Omdat vrouwen vaak minder sterk zijn dan mannen en omdat het vaak seksueel getint is, zijn vrouwen toch op zoek naar een manier om hier goed mee om te gaan.

Voorkomen is beter dan genezen

De basis hierbij is altijd dat je niet in zo een situatie terecht wil komen. Je non-verbale houding en de-escalatie gedrag is daarbij erg belangrijk. Dit helpt 9 van de 10 keer al, maar die ene keer dat het wel escaleert is al één keer teveel.

Mindful zijn in elke situatie

Dan wil je ook in staat zijn om je fysiek en verbaal te verdedigen. Ook wil je ontspannen blijven en de situatie blijven overzien zodat je verstandige keuzes maakt en niet vanuit de stress impulsieve besluiten neemt waar je later spijt van krijgt.

Verdedigingssport vrouwen

Deze ‘’vroege’ vorm van zelfverdediging leer je bij Mushinkan Aikidovereniging. Aikido is een Japanse zelfverdedigingssport die ontstaan is uit de samurai-tijd. Tijdens de aikido trainingen leer je de volgende principes:
 • Ontspannen blijven in een stressvolle situatie
 • Het overzicht houden tijdens een stressvolle situatie
 • Een houding aanleren die zelfvertrouwen uitstraalt
 • Des-escalatie technieken en vaardigheden aanleren
 • Verbeteren van je coördinatie en motoriek
 • Verbeterde concentratie, timing en reactievermogen
zelfverdediging vrouwen - Mushinkan Aikidovereniging

Wat is Aikido?

Aikido is een Japanse zelfverdedigingssport met als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Wat kun je verwachten

Als je bij ons komt trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met de Japanse zelfverdedigingssport karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens om je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze Japanse zelfverdedigingssport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikidoleden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving Sittard, Maastricht, Heerlen en Brunssum.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Verdedigingssport kind

Wij leren de jeugd spelenderwijs Japanse zelfverdedigingssport-principes en technieken. Omdat bij aikido kracht niet belangrijk is, is het ook nog eens zeer geschikt voor meiden. Vanaf 6 jaar is het mogelijk om aan te melden, vanaf 14 jaar mag overgestapt worden naar de volwassenen. De jeugd traint op donderdag van 18.45 uur tot 19.45 uur.

Zelfverdediging vrouwen

Aikido is een vrouwvriendelijke sport omdat er minder kracht bij nodig is. Er trainen een aantal vrouwen bij onze vereniging met veel plezier. Wil je weerbaarder worden, dan is aikido wat voor jou. Vraag een proefles aan om de Japanse zelfverdedigingssport eens in het echt te ervaren.

Gratis proefles aanvragen

  Eventueel kun je ook op dinsdag mee trainen, maar deze training is voor gevorderden. Stuur deze aanvraag dan naar proefles@mushinkan.nl

  Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

  Trainingslocatie

  Recensies

  Blijf op de hoogte

  Heb je interesse in 'zelfverdediging vrouwen' of vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze vereniging. Zo nu en dan organiseren we proefles-dagen voor beginners en staan we op evenementen en beurzen om onze sport te promoten. Laat dan je e-mailadres achter en we zullen je af en toe updates en nieuwtjes doorsturen via onze nieuwsbrief.

   Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

   Create your account