Zelfverdediging

Met Aikido verdedigen?

Aikido is in de basis een zelfverdedigingssport, maar zoals bij de meeste verenigingen is het afhankelijk van de stijl, trainingsmethode en de leraren of het effectieve zelfverdediging is. Aikido heeft als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Mushinkan Aikidovereniging

Een Aikidovereniging in Beek, Limburg beoefend Aikido. Wellicht ben je geïnteresseerd om een keer te komen kijken of mee te doen. Als je bij Mushinkan gaat trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met de Japanse zelfverdedigingssport karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens om je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze Japanse zelfverdedigingssport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikidoleden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving Sittard, Maastricht, Heerlen en Brunssum.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Beste zelfverdedigingssport

Mensen stellen vaak de vraag: "Wat is de beste zelfverdedigingssport?". Daar bestaat geen duidelijk antwoord op, want dit is afhankelijk van een heleboel variabelen. Zelfverdediging tegen één persoon is namelijk heel anders dan tegen meerdere personen. En wil je situaties leren lezen en vermijden of wil je leren om iemand uit te schakelen. Het is onmogelijk om al deze principes te vangen in één sport. Daarom kun je beter eerst bepalen wat je precies wil qua zelfverdediging en dan de passende sport erbij kiezen.

Sport zelfverdediging

Zelfverdediging hoeft niet per se in de vorm van een sport te bestaan. Er zijn namelijk ook zelfverdedigingscursussen voor vrouwen die een paar weken tot maanden duren, maar deze zijn vooral gebaseerd op snelle 'tips & tricks', terwijl Aikido een sport is, waarbij meer aspecten aandacht krijgen zoals conditieopbouw en bewegingsleer.

Gratis proefles aanvragen

  Eventueel kun je ook op dinsdag mee trainen, maar deze training is voor gevorderden. Stuur deze aanvraag dan naar proefles@mushinkan.nl

  Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

  Trainingslocatie

  Recensies

  Blijf op de hoogte

   Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.
   Heb je interesse in zelfverdediging of vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze vereniging. Zo nu en dan organiseren we proefles-dagen voor beginners en staan we op evenementen en beurzen om onze sport te promoten. Laat dan je e-mailadres achter en we zullen je af en toe updates en nieuwtjes doorsturen via onze nieuwsbrief.

   Create your account