Aikibudo

Aikibudo lijkt in eerste instantie veel op aikido. Maar de oplettende kijker ontdekt snel de verschillen. Aikibudo oogt met zijn kortere en hardere bewegingen realistischer: qua aanval en qua verdediging. Je beoefent een veelzijdig toepasbare combinatie van judo-, jiujitsu- en aikidobewegingen.

Veelzijdig effectief

Aikibudo is een krijgskunst die zijn oorsprong vindt in de klassieke vechtkunst van de samoerai: het Daito-ryu aiki-jiujitsu. En hoewel deze van oorsprong Japans is, komt de grondlegger van aiki-budo, Alain Floquet, uit Frankrijk. Sinds 1967 vind je aiki-budo in Nederland waar het in relatief kleine kring wordt beoefend.

Aikibudo is fysieker dan aikido en ki-aikido. De aanval is realistischer en de verdediging is assertiever. Bovendien kent elke aanval een duidelijk begin en eind. De slag-, trap-, stoot-, zwaard-, stok-, val-, omstrengel- en klemtechnieken zijn dynamischer, korter en feller.

Waarom aikibudo?

Aikibudo is veelzijdig en effectief. Veelzijdig door de toepassing van de diverse budovormen; effectief omdat je leert hoe je een aanval afweert en controleert. Je wordt assertiever, vergroot je zelfvertrouwen en gaat zelfverzekerder door het leven. Maar het is vooral leuk om (elke vezel in) je lichaam en geest te trainen.

Aikibudo

Create your account