Ki Aikido

Bij ki-aikido train je nog meer op de versterking van je ki: je levensenergie. Ofwel op de versterking van het centrale lichaamsenergiepunt net onder je navel. Zie je ki-aikido, zie je rust en harmonie. Een sierlijke dans, een samenspel van bewegingen tussen twee aikidopartners die samen een eenheid vormen.

Eenheid van geest en lichaam

Ki-aikido komt voort uit de traditionele Japanse krijgskunsten en heeft als uitgangspunt dat de geest het lichaam beweegt. Als je de kunst van het leiden van de geest beheerst, kun je op eenvoudige wijze een sterke tegenstander weerstaan. Ademhaling en meditatie vormen een belangrijk onderdeel van de ki-aikidotraining.

In de technieken en bewegingen van ki-aikido vind je elementen terug die afkomstig zijn uit de filosofie, psychologie en de dynamica. Daardoor is deze aikidostijl geen verdedigingsvorm op zich. Je lichaam en geest worden verruimd, waardoor de gezondheid verbetert en het zelfvertrouwen vergroot.

Net als aikido en aikibudo kent ook ki-aikido geen wedstrijd- of competitievorm. Je werkt samen! Met je maatje, met je partner. Zo leer je samen bewegen en voorkom je onnodige botsingen. En je verbetert de coördinatie van je lichaam en geest.

Waarom ki-aikido?

Ki-aikido is een rustige, ontspannen en gracieuze beweegvorm. Tegelijkertijd is het dynamisch en veelzijdig. Je traint lichaam en geest intensief en actief. Het helpt je te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en je creëert rust in je hoofd. Even niet denken maar doen. Op een leuke en gezellige manier.

Zoals gezegd kent aikido geen competitie- of wedstrijdvorm. Aikido-beoefenaars wisselen hun kennis en ervaring uit tijdens diverse stages. Daar vergroten en verdiepen ze hun kennis en breiden ze hun aikidonetwerk uit. De JBN organiseert regelmatig stages op regionaal en nationaal niveau, waaronder het jaarlijks terugkerend JBN aikidofestijn.

Ki Aikido

Create your account