Aiki Budo Sport

Wat is een Aiki Budo Sport?

Ai betekent harmonie, ki betekend levensenergie en budosport is de verzamelnaam van Japanse vechtsporten en krijgskunsten die als doel persoonlijke ontwikkeling hebben. Aikido is een sport die onder deze verzameling valt. Het is een Japanse zelfverdedigingssport met als doel het controleren en neutraliseren van de aanval en niet het leren uitschakelen van de tegenstander.

Mushinkan Aikidovereniging

Een Aikidovereniging in Beek, Limburg beoefend Aikido. Wellicht ben je geïnteresseerd om een keer te komen kijken of mee te doen. Als je bij Mushinkan gaat trainen zal je in het begin basishoudingen en -oefeningen gaan leren. Door dit vaak te oefenen zal je lichaam het op een gegeven moment automatisch gaan doen, waarna je meer kan focussen op technieken, zodat je na verloop van tijd een aanval effectief kan controleren en neutraliseren. Het grote verschil met de Japanse zelfverdedigingssport karate en judo is dat er bij aikido geen nadruk ligt op het competitie-element. Er zijn wel examens om je progressie te meten, maar er zijn geen wedstrijden.

Iets voor jou?

Hoe kom je erachter of aikido bij je past? Dat kan alleen door een paar keer mee te doen. En dat kan de eerste keer gratis, dus grijp je kans.

Voordelen

Door het aanleren van specifieke aikido houdingen en bewegingen wordt je conditie, coördinatie en motoriek verbeterd. Als je langer traint zal ook je concentratie en je waarnemingsvermogen verder ontwikkelen met een betere timing en een verhoogd reactievermogen tot gevolg.

Goed bereikbaar

Onze Japanse zelfverdedigingssport trainingslocatie is goed bereikbaar voor mensen in Zuid-Limburg. We hebben aikidoleden uit Beek en omstreden, maar ook uit omgeving Sittard, Maastricht, Heerlen en Brunssum.

Volwassenen leden

Vanaf je 15e jaar is het mogelijk om in te schrijven bij de volwassenen. Lessen voor meerderjarigen worden dinsdag en donderdag van 19:00 uur tot 20:30 uur gegeven.

Budosport Heerlen

In Heerlen ligt een Budosport school, dus als je in Heerlen woont zou je daar eens kunnen kijken. Of vind je het niet erg om naar Beek op en neer te rijden ben je van harte welkom om in Beek te komen kijken of nog beter; meedoen.

Budosport Parkstad

Gratis proefles aanvragen

  Welke donderdag wil je langskomen voor een proefles? Er is geen les tijdens schoolvakanties.

  Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.

  Trainingslocatie

  Recensies

  Blijf op de hoogte

  Fout: Contact formulier niet gevonden.

  Na het klikken op 'Verzenden' kan het een paar seconden duren voordat de melding 'succesvol verzonden' verschijnt.
  Heb je interesse in de Aiki Budo Sport of vind je het leuk om op de hoogte te blijven van onze vereniging. Zo nu en dan organiseren we proefles-dagen voor beginners en staan we op evenementen en beurzen om onze sport te promoten. Laat dan je e-mailadres achter en we zullen je af en toe updates en nieuwtjes doorsturen via onze nieuwsbrief.

  Create your account